Lovely Flash templates from TemplateMonster!

Izleti:

 • NP Kornati

  "Posljednjeg dana Stvaranja Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha."(George Bernard Shaw). Nacionalni park Kornati su najgušća otočna skupina sredozemlja. Sastoje se od 101 otoka na površini od 224 km2. Svojom divljom i netaknutom prirodom privlače ljubitelje prirode, nautičare i ronioce iz cijelog svijeta željnih jedinstvenog osjećaja otkrivanja brojnih usamljenih otočića. Pučinske obale većine otoka su okomite litice visoke 30-80 m koje se obrušavaju u more dubine 40-100 m. Unutrašnje more je relativno plitko, a obale blage i pitome i pogodne za vez i kupanje. Višednevni boravak je nezaboravna avantura. Fotograf će naći puno poticaja za bavljenje hobijem. Posebno treba preporučiti uspon na vrhove brda, osobito u predvečerje.

 • NP Krka
  Jedan je od najljepših nacionalnih parkova Hrvatske te je, sa svojih sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m prirodni i krški fenomen svjetskog značaja.Pripada južnoeuropskom (mediteranskom i submediteranskom) području, koje se zbog osebujnog položaja te mozaičnog rasporeda različitih tipova staništa odlikuje izuzetno bogatom i raznolikom florom i faunom. Na području parka utvrđeno je 860 vrsta i podvrsta biljaka, među kojima je više ilirsko-jadranskih endema.
 • NP Plitvička Jezera
  Niz od 16 stubno poredanih većih jezera i nekoliko manjih, odvojenih sedrenim barijerama, temeljni su fenomeni Nacionalnog parka. Parka u kojem prekrasni vidici i zadivljenost ljepotom vodopada, sedrenih barijera i okolnog krajobraza ne prestaju, parka koji osvaja svojom prirodnom raznolikošću i skladnošću oblika i boja u bilo kojem razdoblju godine.
 • PP Vransko Jezero
  Putujući Jadranskom magistralom prema sjevernoj Dalmaciji, između dva poviješću bogata grada Šibenika i Zadra ukazat će vam se prirodni fenomen blizine dva jednako lijepa, a opet, toliko različita plavetnila. S jedne strane razvedena jadranska obala, poznata po svojoj primamljivoj ljepoti i čistoći, a sa druge, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj.